Звільнено голову Державної екологічної інспекції України

За повідомленням офіційного сайту Мінприроди України, 22 лютого 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів України членами Уряду було схвалено звільнення із посади голови Державної екологічної інспекції України Андрія Заїки.

Нагадаємо, що за інформацією офіційного сайту Держекоінспекції України, 19 січня цього року заступник Міністра екології та природних ресурсів Віктор Вакараш представив колективу центрального апарату Держекоінспекції України першого заступника Голови Держекоінспекції України Ігоря Яковлєва, який виграв конкурс на заміщення вакантної посади першого заступника очільника інспекції та розпорядженням Кабінету Міністрів України № 27-р від 18 січня ц. р. був призначений на цю посаду.

Заступник Міністра також поінформував присутніх про два інших розпорядження Кабміну від 18 січня. Зокрема, розпорядженням № 28-р Голову Держекоінспекції України Андрія Заїку відсторонено від виконання повноважень на час здійснення дисциплінарного провадження, а розпорядженням № 29-р прийнято рішення «покласти тимчасово, на час проведення службового розслідування, виконання обов’язків Голови Державної екологічної інспекції України на першого заступника Голови цієї Інспекції Яковлєва Ігоря Олеговича».

Залишити відповідь