Анонс: Вплив постанови НКРЕКП на розвиток «зеленої» енергетики

Вплив постанови НКРЕКП «Про встановлення величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік» на розвиток «зеленої» енергетики, нових виробництв, будівництва, малого та середнього бізнесу

Запрошуємо фахових експертів до участі в засіданні круглого столу на тему: «Вплив постанови НКРЕКП «Про встановлення величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік» на розвиток «зеленої» енергетики, нових виробництв, будівництва, малого та середнього бізнесу.

Зустріч відбудеться 2 березня 2017р. в приміщенні Дніпропетровської торгово-промислової палати (вул. Шевченка, 4, м. Дніпро), початок о 14:00.

Довідково: 31 січня Національна комісія, що здійснює регулювання ринку енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла постанову № 148 «Про затвердження величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік». Згідно постанови, підвищено вартість нестандартного приєднання потужностей (від 160 кВт до 5 МВт (5000 кВт)т), яка тепер становитиме в середньому 6,1 тис грн. за приєднання 1 кВт потужності. До цього часу, за різними даними, приєднання коштувало від 1 до 1.5 тис грн.

Результатом прийняття зазначеної Постанови стане зростання ціни підключеного кіловату потужності до більше ніж 6000 гривень.

На практиці це призведе до різкого економічно невиправданого здорожчання ціни інвестицій у нові виробничі потужності та стане демотиватором для інвесторів вкладати кошти в Україну. Негативні наслідки відчує не лише енергетичний сектор, але й в цілому економіка країни.

Пропонуємо долучитися до обговорення згаданої постанови в цілому, а також окремих питань в рамках цієї, надзвичайно важливої на сьогодні теми.

Участь безкоштовна! Реєстрація за тел.: ‎(056)374-94-09 (28) або листом members@dcci.org.ua, контактна особа: Новіков Віталій.

Більше на цю тему

Recomended