Орхуській конвенції потрібні свідки

Платформа громадянського суспільства Україна – ЄС створена відповідно до ст. 469-470 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Платформа є одним із чотирьох органів Асоціації. Та на відміну від тих, що представляють уряд та парламент — ПГС створена з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію.

Згідно з регламентом Робочої Групи №5 «Зелений Фронт» здійснює моніторинг дотримання вимог Договору про асоціацію та, пов’язаних з ним міжнародних правових актів в частині що відносяться до екологічних питань.

Зокрема, «Зелений Фронт» вивив поршення Орхуської конвенції під час підготовки проектної документації Комплексу поводження з твердими побутовими відходами міста Люботин, розвідувальної газової свердловини у межах Павлівської сільської ради Богодухівського району Харківської області.

Вичерпав усі можливості привернути увагу державних виконавчих та контролюючих органів до порушення зобов’язань взятих на себе Україною в рамках Орхуської конвенції, ЗФ у липні поточного року звернувся з листом до керівництва УС ПГС з вимогою проінформувати відповідні міжнародні інституції про фактичне невиконання Україною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У своїй відповіді на наш лист координатор Робочої Групи №5 запропонувала ЗФ провести більш широкий аналіз фактів порушення Орхуської конвенції зосередивши свій погляд не лише в межах Харківської області, а й по всій Україні.

Тож ЗФ звертається за допомогою до представників будь-яких організацій та об’єднань громадян. Просимо надати нам інформацію про будь-які порушення Орхуської конвенції, що відбулися (або відбуваються зараз) в Україні. Фактично ЗФ пропонує зацікавленій громадськості стати співавторами доповіді щодо порушень Конвенції яка буде скерована до керівництва Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС.

Тож в повідомленнях (виключно в форматі MS Word) просимо детально вказати які саме статті конвенції порушені на ваш погляд, надати документальні підтвердження, фото/відео матеріали, тел. контактної особи.

Громадська організація «Зелений Фронт» є учасником Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС (УС ПГС). Ми приймаємо участь майже в усіх заходах Робочої Групи №5 «Енергетика, транспорт, довкілля та зміна клімату», у «Платформі». Серед таких заходів — моніторинг імплементації та виконання як самої Угоди, так і дотичних до неї нормативних актів.

З повагою, Голова КР ГО «Зелений Фронт» Олег Перегон.
(050) 228 82 36
Peregon_Oleg@ukr.net
Постійна адреса новини: http://www.zfront.org/orh-k_s/

Більше на цю тему

Recomended