Викрито у хабарництві начальника обласної Державної екологічної інспекції

Оперативниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції спільно зі слідчими головного управління Нацполіції області та спецпідрозділом «КОРД» за процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України викрито злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди з підприємців регіону.

Встановлено, що інспектори Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області регулярно здійснювали перевірки одних і тих же автозаправок тим самим перешкоджали законній діяльності автозаправних комплексів та створювали штучні умови для отримання неправомірної вигоди.

За «спокійне ведення бізнесу» та припинення регулярних перевірок автозаправних комплексів посадовці вимагали 1 тисячу доларів США неправомірної вигоди.
Сьогодні, 23 серпня, оперативниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції спільно зі слідчими головного управління Нацполіції області та спецпідрозділом «КОРД» за процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України було затримано начальника Державної екологічної інспекції – Головного Державного інспектора з охорони навколишнього середовища Дніпропетровської області одразу після одержання 1 тисячі доларів США неправомірної вигоди.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Слідчі дії тривають.

Ми багато писали про корупцію в Обласному управлінні державної екоінспекції, але не отримали з боку Міністерства Екології жодної реакції. Тому, вважаємо що ви, пане Остап Семерак – наступний!

Семерак

Більше на цю тему

Recomended