Вперше в історії самостійної України Мінекології (Мінприроди) зруйноване!

Його об’єднано з Міненергетики. Це стратегічне рішення мали б обговорити в експертному середовищі, а на добрий лад стратегічна екологічна оцінка тут є дуже доречна.

Традиційна енергетика – найбільший руйнівник і забруднювач довкілля буде «боротися» за збереження довкілля! Чи це можливо?

Звісно, найкращий спосіб зберегти довкілля – перейти на чисті технології отримання енергії. На жаль, це неможливо зробити у стислі терміни, та ще в Україні. Тому об’єднання Міненергетики з Мінекології тепер є передчасним.

Потрібно готувати звернення до ВРУ з вимогою перегляду цього рішення та відновлення Мінекології. Варто розгорнути широку публічну дискусію з цього приводу.

Важливим аргументом перегляду рішення (крім інших) є той факт, що реформа органів екологічного нагляду і контролю незавершена ( а той хто руйнує довкілля не буде себе контролювати належним чином!).

З народної творчості знаємо як лисичка курник охороняла…

І ще і ще раз варто наголосити: найбільший споживач природних ресурсів не буде охороняти ресурси та себе ж карати за порушення природоохоронного законодавства.

Створені передумови до колосальних зловживань у сфері використання природних ресурсів, адже контроль за всіма процесами використання й охорони природних ресурсів зосереджено в одних руках. Це – мільярди!

З повагою,
Георгій Веремійчик

Більше на цю тему

Recomended