ГО «Голос Природи» звернулася до облради відносно екологічного стану Воронього півострова Блакитного озера

Голові постійної комісії обласної ради з питань екології та енергозбереження
Івахно А. Ю.

Шановний Анатолій Юрійовичу!

До Вас звертається виконавчий директор громадської організації «Голос Природи» (далі – ГО «Голос Природи»). ГО «Голос Природи» стурбована намірами виконавчої влади міста Кам’янське провести офіційний спортивно-туристичний табіру на Вороньому півострові Блакитного озера (Єлизаветівського котловану, с.Елизаветівка, Петриківський р-н). 25 червня 2017 року виконавчий директор ГО «Голос Природи» Є.С. Колішевський разом з членами ініціативної групи виконавчої влади провели огляд Воронього півострова на Блакитному озері з метою оцінки доцільності проведення спортивно-туристичного табору та аналізу можливих ризиків соціального та екологічного характеру. За результатами,  огляду ГО «Голос Природи» направила лист до керівництва міста Кам’янське з пропозицією зміни формату табору або пошуку іншої локації для його проведення. Копія листа додається (Додаток-1). Пропозиції «Голос Природи» були проігноровані.

Враховуючи важливе значення Воронього півострова для підтримки екологічного стану Блакитного озера, можливих соціальних і екологічних ризиків через обмеження територіальних можливостей для створення належних умов для відпочинку дітей та молоді, а також сумлінність законності дій зі сторони виконавчих органів влади міста Кам’янське ГО «Голос Природи» вважає проведення табору неприпустимим та просить Вас підтримати ідею зміни формату табору або пошуку іншої локації для його проведення.

З врахуванням вищенаведеного, Просимо Вас:

  1. Розглянути питання законності проведення спортивно-туристичного табору на Вороньому півострові Блакитного озера на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології та енергозбереження.
  2. Запросити на засідання постійної комісії керівництво міста Кам’янське з поясненнями небажання враховувати об’єктивні причини недоцільності проведення табору на Вороньому півострові.
  3. Запросити на засідання постійної комісії керівництво Петриківського району з поясненнями правової підстави та законності дій керівництва міста Кам’янське, а також стану процесу погодження паспорту Блакитного озера та баченням його охорони і поліпшення екологічного стану.
  4. Запросити на засідання постійної комісії керівництво екологічної інспекції та департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації з поясненнями правової підстави та законності дій керівництва міста Кам’янське.
  5. Запросити на засідання постійної комісії головного санітарного лікаря Дніпропетровської області з поясненнями умов проведення дитячих таборів на природі.
  6. Запросити на засідання постійної комісії представника ГО «Голос Природи».

З повагою,

виконавчий директор ГО «Голос Природи»              Є. С. Колішевський

Залишити відповідь