Громадська екологічна рада при Дніпропетровській ОДА обрала нового голову

20 червня відбулося чергове засідання громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації.

На засіданні члени ради обрали нового голову у зв’язку з тим, що минулий голова – Олексій Ангурець – набув статутсу депутата місцевої ради та згідно законодавства не може бути членом громадської ради. Новим головою став Ігор Матвій – представник ГО “Молодіжна екологічна ліга Придніпров’я”.

Також на засіданні було прийнято нове Положення про громадську екологічну раду при Дніпропетровській облдержадміністрації та затверджено план роботи ради до кінця 2018 року, який включає наступні пункти:

  • Контроль виконання обласної комплексної програми екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки спільно з постійною комісією обласної ради з питань екології та енергозбереження.
  • Контроль використання коштів екологічного фонду обласного бюджету спільно з постійною комісією обласної ради з питань екології та енергозбереження.
  • Участь у перевірках підприємств забруднювачів спільно з обласною екологічною інспекцією через громадських інспекторів організацій, представлених в громадській раді.
  • Робота з районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування Дніпропетровської області з метою виявлення екологічних проблем, які потребують фінансування з обласного бюджету, спільно з департаментом екології та природних ресурсів ОДА і постійною комісією обласної ради з питань екології та енергозбереження.
  • Розбудова заповідної території Дніпропетровської області. Контроль заповідних територій спільно з відповідними державними структурами та органами місцевого самоврядування.
  • Протидія систематичному сезонному спалюванню сміття та листя в населених пунктах області. Налагоджування співпраці із структурами МВС з цього приводу.
  • Робота з підприємствами забруднювачами з метою зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.
  • Сприяння охороні зелених насаджень та збільшенню площі зелених зон в населених пунктах Дніпропетровської області.

Залишити відповідь